A Peugeot 301 testvérmodellje Spanyolországban készül majd, és a jelenlegi hírek szerint ott, Törökországban, illetve Közép-Európában, tehát nálunk is forgalmazzák majd. Európában máshol nem lesz elérhető az autó, Oroszországban, ahol szintén kedvelik az ilyen kocsikat, a fél számmal nagyobb méretű, szintén most bemutatott C4 Sedan-t fogják majd gyártani/értékesíteni.

De vissza a Citroën C-Elysée-hez, amely az új kisautó padlólemezre épül, és noha könnyedén megkülönböztethető a Peugeot társától, azzal részben közös a karosszériája – az ajtók, a tető és a hátsó sárvédők csereszabatosak a két autó esetén. A csomagtér mindkét esetben 506 literes.

Hogy még jobban megkülönböztesse egymástől két lépcsős hátú autóját a PSA konszern, azt találták ki, hogy amíg a Peugeot 301-esnél az 1,2 literes, 75 lóerős háromhengeres az alapmotor, amiről az 1,6-os 115 lóerősre lehet váltani, addig a C-Elysée kínálatában a 97 lóerős 1,4-es négyhengeres a legkisebb választható erőforrás. Még az idén megindul a forgalmazás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!