Nagyon sokáig Michelin-csillagos étterem nélküli ország volt Magyarország, de most úgy tűnik, sikerült ráérezni az inkognitóban dolgozó tesztelők szájízére. Tavaly a Costes nyitotta meg a sort, idén az Onyx kapott egy csillagot.
A francia útikalauz eme minősítésért nagyon meg kell dolgozni az éttermeknek, többszöri, inkognitóban végzett próbaevésen kell átesniük, mielőtt megkapnák az egy csillagos minősítést. Ennek megtartásáért egyébként ugyanolyan keményen meg kell dolgoznia a szakácsoknak, mint a megszerzéshez, hiszen a tesztelők továbbra is folyamatosan visszajárva ellenőrzik a színvonalat.
A Michelin egyébként 1900-ban adta ki először az útikalauzát, aminek célja az volt, hogy a párizsi autótulajdonosokat vidéki kirándulásokra bírja rá azzal, hogy a környékbeli éttermeket-szállodákat minősíti.