A Cadillac Múzeum fő tevékenysége „A Cadillac évszázada” című kiállítás szervezése és üzemeltetése. A tematikus gyűjtemény bemutatja az első Cadillac piacra dobásától ( 1902 október) évtizedekre lebontva a múlt század végéig alkotott típusokat. A kiállított autók egy kis része a múzeum tulajdona, a többi lelkes amatőr gyűjtő magánembereké. A műszaki jellegű múzeum igazi hiánypótló lehet, a Helikon Kastélymúzeumban látható főúri életmódot bemutató, a Balaton Múzeum és a Georgikon Majormúzeum állandó kiállításai mellett. A létesítmény a kulturális igények kielégítése mellett folyamatosan törekszik a magyar –amerikai kapcsolatok erősítésére, az alkatrészimport, szaktanácsadás fejlesztésére.

A múzeum egy éven belül szeretné még tovább bővíteni a kiállítást, befektetési lehetőséget kínálva más vállalkozó szellemű gyűjtőknek, intézményeknek, hogy az általuk vásárolt veterán Cadillac-et is bemutathassák, a múzeumban tárolhassák. A létesítmény a kezdetektől fogva törekszik tevékenységének kiterjesztésére, a tevékenység jellege magával hozza a klubtalálkozók, koncertek, fesztiválok kialakítását, szerves beépülését a város kulturális életébe. További információ a www.cadillacmuzeum.hu weboldalon található.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!