Még fejlesztik egy ideig a McLaren új szuperautóját, addig is a Párizsi Autószalonon megmutatnak egy lényegében sorozatgyártásra érett autót a nagyközönségnek a britek. Azt még elárulták a P1 elnevezésű gépről, hogy jövőre mutatják majd be a végleges változatot, és egy éven belül megvásárolható lesz.

Ron Dennis szerint ötven év közúti- és versenyautó építés tapasztalatát sűrítik bele az autóba, amely legalább annyira forradalmi lesz, mint a húsz évvel ezelőtti McLaren F1 – ami a világ első, karbonból sütött utcai autója volt.

A tanulmányautó-státuszból kifolyólag semmilyen műszaki részletet nem árul el a McLaren, de a jól értesült források szerint a karosszériához hasonlóan a technika is az MP4-12C típuson alapul, de azért csavartak rajta egy keveset. A 3,8 literes, biturbó V8-as teljesítményét 625-ről 803 lóerőre növelik, és ehhez még hozzájön úgy 160 lóerő egy KERS-szerű hibrid hajtásból. A számok már csak azért sem véglegesek, mert a britek valószínűleg megvárják a Ferrari új szuperautóját, és kicsivel a fölé lövik majd be a végleges teljesítményt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!