Három példaképe volt a SixTen Sabre nevű autó alkotóinak, a Morgan Aero8 (orr), a Chrysler Atlantic tanulmány (far) és az 1950-es évjáratú MG Y (sárvédők). Sajnos azonban a jó részletekből nem sikerült valami szerencsés kinézetű autót faragni.

Kiindulási alapnak az 1994-től gyártott Ford Mustang kabrió szolgál, amelyből az Egyesült Államokban már pár ezer dollárért lehet kapni egyet. Ennek megfelelően az erőforrás és a felfüggesztés esetleges tuningját is a megrendelőre bízzák, a SixTen alkotói csak a karosszéria átépítésével foglalkoznak, amely a rengeteg műanyagozás mellett még az első tengely 56 centiméterrel előrébb helyezését is tartalmazza.

A hátsó résznek azért furcsa a megjelenése, mert a Volvo XC60-as hátsó lámpáit építik be oda – elfektetve. Az utastérben semmihez nem nyúlnak, azonban ha a kedves ügyfél azt kéri (és ki tudja fizetni), akkor mindent beborítanak a fényezéshez passzoló színű bőrkárpittal. Persze nem csak kulcsrakészen lehet megvásárolni a SixTen Sabre-t, hanem egy 10 900 dolláros építőkészlet segítségével a kedves ügyfél is megvalósíthatja álmát.

A SixTen Cars nevű cég még két másik autót készít  Mustang kabrió alapján, mindkettő klasszikus, de amíg a Spirit még kinéz valahogy, addig a Shot Rod nevű alkotás már komoly kihívásokkal küzd e téren. Mindezek megtalálják az amerikai cég weboldalán.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!