Carlos Tavares, a Renault márka főnöke rákapott az új autók prezentálására, és miután a monacói Forma-1-es pályán körözött a Renault Alpine A110-50 prototípussal, most a Renault Clio RS egy korai példányát autóztatta meg Goodwoodban.

A teljes álcát viselő autóról két dolgot állapíthatunk meg: tényleg igaz, hogy csak egyféle, mégpedig ötajtós karosszériával készül majd a július 3-án bemutatásra kerülő Renault Clio IV. A másik, hogy a 2,0 literes szívómotor mellett a kézi kapcsolású váltót is sirathatják a kedves vásárlók, hiszen az 1,6 literes turbómotorhoz hatfokozatú, kormányról is vezérelhető dupla kuplungos váltót párosítanak.

Arról, hogy ezt ne éljék meg nagy lemondásként, a várhatóan 210 lóerő feletti teljesítmény és az előző generációhoz képest csökkentett saját tömeg gondoskodik majd. A Párizsi Autószalonon láthatja majd a nagyközönség a Renault Clio RS-t, a világpremierrel egy időben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!